Αναφορικά με τα όσα ακούστηκαν πρόσφατα σε συνέντευξη του Προέδρου του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου σε ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης, ως Εργασιακό Σωματείο δηλώνουμε τα εξής:

  1. Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, χρόνια τώρα, σηκώνουν στις πλάτες τους το βαρύ φορτίο της εξυπηρέτησης των πολιτών, που κατά χιλιάδες προσέρχονται στο νοσοκομείο μας, επιβεβαιώνοντας καθημερινά το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που λαμβάνουν.
  2. Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, παραμένουν αγόγγυστα και με υψηλό αίσθημα ευθύνης, προσηλωμένοι στο έργο τους, παρά τις πρωτοφανείς ελλείψεις προσωπικού και την «διασταλτική λογική» της Διοίκησης του Νοσοκομείου που έχει αναπτύξει και λειτουργεί 150 και πλέον κλίνες και τμήματα, πέραν του ισχύοντος Εσωτερικού Κανονισμού.
  3. Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, παραμένουν καθημερινά στην πρώτη γραμμή της ευθύνης, σε αντίξοες συνθήκες, υφιστάμενοι κάθε λογής λεκτική και συχνά σωματική βία, απολογούμενοι για αδιέξοδα που δεν δημιούργησαν.

Για όλους αυτούς τους λόγους και για ακόμη περισσότερους που ξέρει ακόμα και ο τελευταίος πολίτης της Μακεδονίας, απαιτούμε τον σεβασμό και την αναγνώριση των προσπαθειών μας. Καταδικάζουμε κάθε απαξιωτική αναφορά στο βάρος μας ή σε οποιοδήποτε άλλο φυσικό μας χαρακτηριστικό, που μας προσβάλει ως εργαζόμενους και ως ανθρώπους, υποβαθμίζει το έργο μας και δημιουργεί κλίμα κατατρομοκράτησης και ανασφάλειας.

Θεωρούμε το ΑΣΕΠ θεσμό-θεματοφύλακα της αξιοκρατίας στη χώρα.

Επειδή η έμπρακτη στήριξη και η αναγνώριση των προσπαθειών των εργαζομένων δε μπορεί να είναι μόνο η κατακλείδα στα λογύδρια των ετήσιων εκδηλώσεων για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας,

Αξιώνουμε ως εργαζόμενοι μια δημόσια συγνώμη.

Leave a Comment